f l b p
English  
^

Bemutatkozás

Szén Molnár Tamás építész tervezőművész

Fiatal korom óta alkotok, számos művészeti tevékenységben vettem részt az egyedi bukósisakok festésétől a színházi látványon, az animációkon át a filmezésig. Éveken át szaxofonoztam számos budapesti zenekarban, majd 7 évet a Quimby együttesben, több mint 20 lemezen közreműködtem és több mint 500 koncerten játszottam. A zenélés mellett egyedi bútorokat készítettem. 2000-től már csak belsőépítészeti tervezéssel foglalkozom. 2006 óta stúdióvá bővültünk.

A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) építész-tervezőművész szakán, belsőépítész szakirányon végeztem.

„Egy ház sokkal több mint egyszerű menedékhely, érzelmi és spirituális töltést is kell adnia.”  John Saladino

Belsőépítészként az épített környezet humán kérdései foglalkoztatnak: Milyen hatással vannak ránk a terek, a fény, a színek, a tárgyak? Milyen interakcióba lépünk velük? Hogyan alakítják életterünket, s ezen keresztül életminőségünket, mentális közérzetünket?

Gyermekkoromban azt figyeltem, hogy mitől érzem jól magam egy adott térben. Később már az foglalkoztatott, hogyan befolyásolja a környezet a társas együttlétet. Miért van az, hogy egy adott étteremben órákig jó egy sör mellett üldögélni, miközben egy másik helyről inkább elmenekülünk?

A környezet és a benne lévő emberek igényei iránti érzékenység mellett fontos számomra az elmúlt évek alatt megszerzett tárgyi tudás és tapasztalat. Mindez együtt teszi lehetővé, hogy a hozzám fordulók álmai – ragaszkodva a szakmai és gazdaságossági alapokhoz, de szellemi értékkel gazdagítva – valósággá válhassanak.

A tervezési feladatok a magánmegrendelésektől a kifejezetten üzleti célú beruházásokig sokfélék, olykor a marketing nyelvét kell lefordítani az építészetére. Mindehhez széleskörű felkészültség szükséges: a megrendelői igények helyes feltérképezésén túl fontos a hagyományok ismerete, a pszichológia, a kézműves és a high-tech technológiák, az építészeti, akusztikai, grafikai, gazdasági, logisztikai, marketing és branding ismeretek. Naprakésznek kell lenni az aktuális design irányzatok, a felhasználandó anyagok és a társművészetek terén. Gyakran a projektmenedzsment is a belsőépítészre hárul.

Tapasztalataim szerint, a belsőépítész hangolja finomra a házat, sokszor ő fogja össze a társtervezők, kivitelezők, társművészek munkáját. A tervezés döntések sorozata, összetett problémamegoldás: az igények, a funkcionalitás, az esztétika és a rendelkezésre álló anyagi források összehangolása. A jó döntéshez pedig a megfelelő szempontok figyelembevétele vezet.

A tervezői és kivitelezői jártasság, színesítve a belsőépítészeten kívüli, de a kreatív szemlélethez szorosan kapcsolódó területek tapasztalatával segít hozzá, hogy munkám során magas szinten vehessek részt az egyedi, de időtálló értékek teremtésében és megőrzésében.

Belsőépítészet:

lakások, házak, irodák, éttermek, üzletek és márkakommunikációs építészeti megoldások tervezése és a kivitelezés felügyelete.

Design:

bútorok, standok, display-k, lámpák, gyermekjátékok és egyedi tárgyak tervezése.

Látványtervezés:

a legmodernebb fotórealisztikus 3D-s grafikai technikákkal megjelenített tervek, pályázati, kommunikációs és marketing anyagok készítése bemutatáshoz, prezentáláshoz képben vagy filmként egyaránt.

Néhányan az eddigi ügyfeleim közül: Auchan Magyarország Kft., Beiersdorf AG, Benteler Autótechnika Kft., BRM Mobilier, CC Credit Zrt., Club Hotels International Kft., Colas Hungária Zrt., Deutsche Bank., DLA Piper, ELTER Kft., ERSTE Ingatlan Kft., Eural Trans Gas Kft., GTC Magyarország, Hartmann-Rico Hungária Kft., Honda Motor Europe Limited, Hungarocamion Zrt., IB Grant Thorton Consulting Kft., Immobilia Ingatlanfejlesztő Zrt., Ír Kereskedelmi Képviselet, Jeans Club kft., Keskeny Nyomda Kft., Magyar Országos Levéltár, Marcus Evans International Finance Kft., Mono-Ipolyfabric Kft., NI Hungary Kft., Ogilvy & Mather, Optik-Med Szemészeti Lézercentrum, Orex Zrt., OVB Vermögensberatung Kft., PepsiCo Inc, Posta Biztosító, Premed Pharma Kft., Saab-Gripen Hungary Kft., Sakota, SAVE Befektető és Pénzügyi Tanácsadó Kft, Schneider-Papír Kft., Schrack Technik Kft., Sinus Consulting Kft., Solvency Analytics, Swietelsky Magyarország Kft., TDE Services Kft., Tecnicredito Magyarország Pénzügyi Rt., Tuborg Brewery, Ubichem Pharma Services, Volán Zrt., Wallis-Motor Kft., Zalakerámia Zrt. stb. valamint Till Attila és más magánszemélyek.

Szén Molnár Tamás – Cadden Studio Kft. © 2001–2018 Minden jog fenntartva!