Családi ház Törökbálinton

2021 | Törökbálint | 160 m²
Belsőépítész: Furtenbacher Adrienn, Szén Molnár Tamás
Fotó: Barbay Csaba, Stylist: Szűcs Ildikó

A tervezési feladat egy fiatal házaspár 160 m2-es családi háza, elegáns, könnyed, vidám hangulatú otthona megteremtése volt. Tervezéskor az építésztervekből dolgozhattunk, így még kisebb módosításokat is kezdeményezhettünk azokon.
A legmodernebb gépészeti és intelligens rendszereket integráltuk a házba: a mosókonyha egyedi szárítórendszerétől a kamráig, minden egyes részletet figyelmbe véve.
A megrendelők életében a főzés fontos szerepet tölt be, így a részletes konyhai eszközigény a brief része volt. Ennek megfelelően meghatározó szempont volt, hogy a konyha, étkező és nappali egy légtérként funkcionáljon, illetve, hogy az étkező bővíthető legyen. Ehhez azonban egy viszonylag kis tér állt rendelkezésre, ezért a konyha rendhagyó formai kialakítást kapott.
Érdekes megoldást jelent az egyik fürdőszobában a mosdók elhelyezése is, hátfaluk paravánt képez a zuhanyzónak.
Emellett az épület egyik a fele a földbe van süllyesztve, ezért olyan megoldásokra törekedtünk, melyeknek köszönhetően több természetes fény jut a belső terekbe (pl. a felülvilágított lépcsőház és fürdő közös falában savmart üveget, valamint üveg fürdőszoba ajtókat használtunk).

Szabadon járhattunk a stílusok között, a geometrikus, játékos formák, az ügyfelek által preferált kék szín és a tölgy furnérozott fa felületek teremtenek harmóniát a terekben. A falakon pedig kortárs poszterek, egyedi printek és kortárs művészeti alkotások szerepelnek.