Panorámás budai lakás

2009 | Budapest | 92 m²
Belsőépítész: Szén Molnár Tamás

A lakás egyedülálló tulajdonosa az építkezés közben beleszeretett a nagy összefüggő térbe, viszont szerette volna azt is, hogy a hagyományos funkciók különválaszthatóak legyenek. A hatalmas tér és az elválasztott szobák kettőssége mindenképp valamilyen mobil megoldást igényelt.
A lakás további két különlegessége, a fantasztikus panoráma valamint a napfény amely gyakorlatilag körbejárja a teret, szintén az egyedi belsőépítészeti megoldáshoz vezetett.
Az egybenyitott teret szolgálja, a középpont köré szervezett alaprajz melyet az elrejthető tolóajtók tagolnak, az összefüggő laminam lapburkolat, valamint a beépített tároló bútorok melyek szinte az épület szerkezetébe simulnak.
Ezzel szemben a funkciók különválasztását a tolóajtókon kívül a különböző felületek segítik elő. A konyha magas fényű festett MDF frontja a nappali-háló tölgy burkolata valamint a gardób-fürdő blokkjának sötét bőrtextil felülete felelgetnek egymásra.
A rejtett technikai lámpák valamint a többi világítótest sokfélesége lehetővé teszi,hogy ezeket variálva abszolút az adott alkalomnak megfelelő világítást hozzunk létre.
A térben álló bútorok tervezése és kiválasztása során hangsúlyos szempont volt, hogy minden irányból izgalmas formájuk legyen, szinte szoborként viselkedjenek.