Budai legénylakás panorámával

2021 | Budapest | 79 m²
Belsőépítész: Csipler Vanda, Szén Molnár Tamás
Fotó: Gosztom Gergő Stylist: Borbényi Barbara

A jól átgondolt, komplex belsőépítészeti tervezésnek és a nagyméretű ablakoknak köszönhetően tágas, levegős érzetet kelt ez az elegáns budapesti legénylakás. A 79 m2 alapterületű ingatlanban az előtér-konyha-étkező-nappalin kívül egy hálószoba, egy dolgozó- és vendégszoba, két vizes helyiség, valamint egy mosókonyha is helyet kapott. Az előtér, a konyha, az étkező és a nappali gyakorlatilag egybefüggő térként működik, melynek tagolását egy fából készült transzparens fal segíti. Mindemellett különleges szerepet játszik a téralakításban a lakás egészét körülvevő, összefüggő terasz is, ami szinte minden helyiséghez közvetlenül kapcsolódik. A terasz főbb része tulajdonképpen a nappali kiterjesztése, mobilizálható tetővel és oldalfalakkal, gyönyörű panorámával a Margit-szigetre. A lakásban jellemzően a férfias, erőteljes színek – szürke, barna, bézs, fekete, fehér – dominálnak.

A TV kihajtható konzola lehetőséget nyújt arra, hogy a kanapéról is teljes komfortban élvezhessük a luxus lakás előnyeit.
Letisztult, geometrikus formavilág, fa-, kő- és fémfelületek, bőrkanapé, állatbőr szőnyeg, visszafogott dekorációs és design elemek teszik még markánsabbá, maszkulinabbá az enteriőrt. A világos, tágas, egybenyíló terek és a minimalista lakberendezési ötletek végeredményeként egy kifejezetten elegáns, ugyanakkor otthonos legénylakás született.