Nappali a város felett

2023 | Budapest
Belsőépítész: Pler Kata, Szén Molnár Tamás
Fotó:
Barbay Csaba, Fotó Stylist: Szűcs Ildi

Budán, 10 éve, zöldövezetben épült társasház két lakásának összenyitásával jött létre ez a különleges elrendezésű, kétszintes ingatlan, melyben a házra jellemző, íves építészeti elemek formavilága is megjelenik.
A nappali legfőbb jellegzetessége, hogy hatalmas üvegfal nyílik a városra lélegzetelállító panorámával.
A két szint egy belső lépcsővel lett összekapcsolva, az alsó szintre helyezve a hálószobákat és egy fürdőszobát, az emeleten kialakítva a konyha-étkező-nappalit, a gardróbot, kamrát, fürdőt és egy apró dolgozó helyiséget a galérián.

A megrendelőink konkrét kívánságlistával keresték meg minket, jelentősen segítve a munkánkat, elsősorban a nappali és a lépcsőház modernizálására vonatkozólag. Az áttervezés során alakult ki a felső szinten létrehozott galéria ötlete, mely az otthoni dolgozószoba megoldásaként meg is valósult.

A nappali nagyvonalú, elegáns kialakítása a konyha funkció csökkentésével, a konyhai eszközök zárt szekrénybe történő elrejtésével és a konyhasziget helyén kialakított étkezővel indult. Az így teret kapott, több férőhelyes, elegáns, modern formavilágú kanapéról élvezhető a hatalmas üvegfelületen keresztül látható csodálatos panoráma is.